22 ŞUBAT 2017

Yenişehir Belediye Başkanı Kaymakam Dr. Mehmet ÖZEL’den her haftasonu olduğu gibi yardıma muhtaç mağdur ailelere ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Ziyaretlerde mağdur vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, bütçeleri oranında ailelere yardımları yaptıklarını söyleyen Başkan ÖZEL, mağdur ailelerin sorunlarını yerinde incelemek üzere Yenişehir İlçesi Şehitlik mahallesinde yaşayan AKTAŞ ve KILIÇ ailelerini ziyaret etti. Sur İlçesinde Hasırlı mahallesinde ikamet etmekte iken yaşanan olaylar nedeniyle ilçemize göç etmek zorunda kalan 5 çocuk sahibi AKTAŞ ailesinin Şehitlik mahallesinde kirada oturduğu ve yaşam mücadelesi verdiği evini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olduklarını, evlerini, eşyalarını her şeylerini geride bıraktıklarını söyleyen AKTAŞ ailesine, gerekli yardımların yapıldığını ve yapılacağını dile getiren Başkan ÖZEL, ailenin çocuklarına oyuncak ve çeşitli hediyeler vererek, eksikliklerin giderilmesi için ilgili birimlere talimatlar verdi. AKTAŞ ailesi, yapılan yardımlardan memnun olduğunu belirterek, Başkan ÖZEL'e teşekkür etti. Mahallede oyun oynayan çocukları da ihmal etmeyen ÖZEL, onlarla bir süre sohbet ederek, çocuklara hediyeler verdi.

AKTAŞ ailesinin evinden ayrılarak yine şehitlik mahallesinde ikamet eden 6 çocuklu KILIÇ ailesinin evini ziyaret etmeye geçen Belediye Başkanı ÖZEL, evi ziyaret ettiği esnada Kur’an-ı Kerim okuyan ailenin küçük kızına eşlik etti. Eşinden ayrılan ve 6 çocuğuyla mücadele veren anne KILIÇ’ın sorunlarını dinledi. Anne KILIÇ zor koşullarda maddi imkansızlıklar ile büyüttüğü 6 çocuğuyla kıt kanaat kendi çabalarıyla ve yapılan yardımlarla geçinmeye çalıştıklarını, özellikle çocuklarının eğitimleri konusunda destek beklediklerini ifade etti. Çocukların eğitim durumları konusunda bilgi alan Başkan ÖZEL, çocukların istekli ve başarılı olmaları durumunda her zaman bu desteğin verileceğini söyledi. Çocuklarla da uzun sohbetler ederek, onlara tecrübelerini anlatarak öğütler veren ÖZEL, çocuklara hediyeler vererek ziyaretini sonlandırdı.