30 KASIM 2017

''Programa Binlerce Diyarbakırlı akın etti.''
Belediyemiz ve İl Müftülüğü tarafından "Hz. Muhammed Mustafa Efendimizi Anma ve Mevlit Kandili" etkinliği gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcılarımız,İlçe Kaymakamlarımız,Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce vatandaşımız katıldı.
Etkinliğimize teşrif eden bütün vatandaşlarımıza Peygamber Efendimizin Hayatı'nı anlatan kitap hediye edilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu.

"Gençleri kimsenin eline bırakmayacağız"

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, gençlerin terör ve uyuşturucu batağına saplanmasına izin vermeyecekleri vurgusunu yaptı. Peygamber Efendimiz zamanında ve sonrasında İslamiyet'in hızla yayıldığını ve 639 yılının 27 Mayıs'ında Diyarbakır'ın İslam ile müşerref olduğunu belirten Kartal, "İşte burada Diyarbakır'ın farkı ortaya çıkmaktadır. Diğer birçok şehir İslamiyet'i tabirden öğrenirken, İslamiyet'i direk sahabelerin elinden öğrenen ender şehirlerden biri Diyarbakır'dır. Diyarbakır'da 500 sahabe ve peygamber kabirleriyle kutlu olmuş bir beldedir. İnşallah Allah bize bu mübarek beldeye layık olmayı nasip eder. Bizler burayı dolduran bu kalabalıkla beraber bu gençlerimizi hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Onlar bizim ülkemizin geleceği, onlar İslam ümmetinin geleceği. Onları ne terörün karanlık ellerine emanet edeceğiz, ne uyuşturucu batağına saplayacağız, biz onları peygamberi ahlakla yetiştireceğiz inşallah" diye konuştu.

"En güzel cevabı veriyoruz"

Daha öncesinde yerel yönetimlerin kaynakları terörü finanse etmek için kullandıklarını vurgulan Kartal, şunları söyledi:

"Daha öncesinde kaynaklarını terörü finanse etmek için, kendi sapkın ideolojilerini halka yayıp teröre eleman kazandırmak ve dinimizi ortadan kaldırmak için harcayan yerel yönetimler peygamberimize hakaretlerle gündeme geliyorlardı. Bugün ne mutlu bize ki Diyarbakırlı hemşehrilerimle birlikte en güzel cevabı veriyoruz. Sizlere hizmetimiz de, mesaimiz de, canımız da feda olsun. Bizim medeniyetimiz en üstün medeniyettir. İslam medeniyeti bizim kardeş olmamız için, bizim ilerlememiz için bu İslam dünyasındaki sıkıntıları ortadan kaldırmamız için tek yolumuzdur. Peygamberi ahlak tüm milletimizin bir Leyla'sı bir hedefi olmalıdır biz de bir Mecnun gibi onları, onun peşinden bu hedefi takip etmeliyiz. Bugün Türkiye'de ve İslam ümmetinde bunu pek sağladığımız söylenemez ama biz bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz."
Etkinlik Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık'ın konuşmasının ardından ilahi dinletisi ve ödül töreninin ardından sona erdi.

kut2kut4kut1kut6kutk_1