23 ŞUBAT 2017

Yenişehir Belediye Başkanı Kaymakam Dr. Mehmet ÖZEL, geçtiğimiz haftalarda ev ziyaretleri programları çerçevesinde Fabrika mahallesinde oturan 8 çocuklu Kurt ailesini ziyaret etmiş, Başkan Özel'in, Kurt'un evini ziyaret ettiğini öğrenen mahallede oturan Koyuncu ailesinden iki erkek kardeş ile Özel arasında geçen diyalog da, abi Koyuncu 25 ve 15 yıllık evli olmalarına rağmen resmi nikahlarının bulunmadığını söylemiş, kendisinin 9 çocuğu, kardeşinin ise 8 çocuğunun olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine Başkan Özel, başvuruda bulunmaları durumunda nikahlarını kıyma sözü vermişti.

Belediyemize başvuruda bulunan Koyuncu ailesi için yapılan inceleme ve tahkikattan sonra evlenmelerine herhangi bir engel bulunmadığı görüldü ve kendilerine nikah günü tayin edildi. Belediyemiz Evlendirme Dairesinde düzenlenen nikah merasiminde 25 yıllık evli Koyuncu ailesi Belediye Başkanı Özel’in kıydığı nikah ile evliliklerini taçlandırmış oldu. Nikahı kıyan Belediye Başkanı, “Aile en basit tanımıyla;  evlilik ve kan bağına dayanan, karı-koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplumun temel taşıdır. Aile bir toplumun temel toplumsal kurumlarından biridir. Toplumu ayakta tutan temel öğelerdendir. Bu nedenle bugün burada vesile olduğumuz durum bizim için çok önemli. Ailemize bugüne kadar oldukları gibi bundan sonra ki hayatlarında da mutluluklar diliyorum.” dedi. Nikahın ardında aile ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan ÖZEL, tarafından Koyuncu ailesine bu mutlu günleri anısına hediye verildi.