9 HAZİRAN 2017

2016-2017 Eğitim öğretim yılının tamamlanması nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 Nisan İlkokulu’nda düzenlenen törende, öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Karne törenine, Diyarbakır Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY, Vali yardımcısı Sercan GÖKDEMİR,Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr.Mehmet ÖZEL,İlçe Milli Eğitim Müdürü, ilgili Okul Müdürü, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Karne dağıtım töreninde öğrencilerle bir araya gelen Sayın AKSOY,  karnesinde düşük notu olan öğrencilerimize moral ve motivasyon kazandırmak için sınıflarda bir süre sohbet ederek nasihatlerde bulundu. Öğrencilerin, yaz  tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Diyarbakır Valimiz , yaptığı açıklamada; “Belki karnenizde istediğiniz notları elde edemeyebilirsiniz ancak, bu yaz tatili sürecinde eksik olduğunuz konuları tamamlayabilmeniz için iyi bir fırsattır. Bunu başaracağınıza da şüphem yok. Bu bakımdan moralinizi daima yüksek tutmalısınız. Yaz tatilinde hem gezeceğiz hem eğleneceğiz hem de notlarımızın düşük olduğu derslerimize çalışacağız. Zayıf olan derslerimizin gelecek dönemde iyi bir not almak için gayret sarf edeceğiz. Bu nedenle tatilde bol bol kitap okuyacağız. Şimdiden hepinize iyi tatiller diliyorum. ’’dedi.

Bazı öğrencilerimiz karnelerini Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Dr.Mehmet ÖZEL’in elinden aldı, tatilde bol bol kitap okuma ve eksiklerini tamamlama sözü veren öğrenciler ile bir süre sohbet eden ÖZEL başarı dileklerinde bulunarak okuldan ayrıldı.