2010-2014 Stratejik Planımız
Belediyemiz Meclisi 2013 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı
Yenişehir Adayları İlk Seçim Bürosunu Açtı

HAVA DURUMU

Diyarbakır'da Önümüzdeki 1. Gün Hava Diyarbakır'da Önümüzdeki 2. Gün Hava Diyarbakır'da Önümüzdeki 3. Gün Hava

Hediyelik Eşya Fuarı Açıldı (06.03.2012 12:58)

Yenişehir Belediyesi 2. Hediyelik Eşya Fuarı Açıldı
BDP’li Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi, seyyar satıcı ve işportacıları sokak ve caddelerden kurtarmak amacıyla Ofis sanat sokağında yaptırılan 2.Hediyelik Eşya Fuar’ının açılışını yaptı. Sokakta satış yapan kişilere yönelik geliştirilen proje ile hem işportacılar iş sahibi oldu hem de kaldırım işgalleri sona ermiş oldu.

Sanat sokağı bitişiğinde yapılan ve 74 işyerinin yer aldığı Yenişehir Belediyesi 2. Hediyelik Eşya Fuarı, sokaklarda işportacılık yaparak evine ekmek götürmeye çalışan kesime yönelik geliştirildi. Hediyelik eşya fuarı projesi işportacıların daha sağlıklı bir ortamda satış yapmalarını sağlayacak olmasının ötesinde kentin görünümünü de güzelleştireceği belirtiliyor. 6 ayda tamamlan Yenişehir Belediyesi 2.Hediyelik Eşya Fuarı’nın açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Yıldız, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Diyadin Gezer, Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, Tümbelsen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, çok sayıda BDP’li yönetici, yurttaş ve esnaf katıldı.
İşportacılara Çözüm
Kar yağışına rağmen çok sayıda kişinin katıldığı açılışta bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Çatışma ortamı ve göçten kaynaklı sıkıntıları aşmaya, tüm olumsuzluklara ve kıt imkânlara rağmen istihdam alanları yaratmaya ve sosyal projeleri geliştirmeye devam ettiklerini ifade ederek, “İlimizde ciddi bir işsizlik sorunu var. Bu sorunların merkezi hükümetler tarafından çözülmesi gerekiyor. Ama nerede? Maalesef. Biz kendi yaralarımızı kendimiz sarmaya devam ediyoruz. Bir deyim vardır. Bir taş ile iki kuş vurmak. Belediye olarak bir taşla 3 kuş birden vurduğumuza inanıyoruz. Birincisi sokakta, karda, kışta, işportacılık yaparak, emeğini deyim yerinde ise taştan çıkartan arkadaşlarımıza temiz bir mekân oluşturduk. İkincisi ise, Yenişehir merkez alanda problem haline gelen kaldırım işgalleri sorununu çözmüş olduk. Üçüncüsü ise, Amed’in merkezi olan ofis semti daha hijyen daha temiz oldu.”dedi.
Kurbanoğlu konuşmasında İşgaller ve temizlik konusunda halkın göstermiş olduğu duyarlılığı sürdürmelerini isteyerek, esnaflara teşekkür etti.
“Yüzyıl da Geçse Amed Şehri Halkımızın Olacaktır”
Kurbanoğlu konuşmasında AKP hükümetinin BDP belediyelerine yönelik politikalarına da değinerek, AKP’nin 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Amed belediyelerine gözlerini diktiğini söyledi. Kurbanoğlu, “Zaman zaman basına yansıyan ve hepimizin bildiği gibi AKP, şehrimiz Amed belediyelerine gözünü dikmiştir. Bunların ya gözleri görmüyor, ya da görmezden geliyorlar. Biz onlara diyoruz ki geçmişimize bir bakın. 1999 yılındaki seçimlerde 36, 2004 yılında seçimlerde 53, 2009 yılında ise 99 belediye kazanmışız. Her seçimde katlanarak gelmişiz. 2014 yılında yapılacak seçimlerde de yine var olan belediye sayımızı katlayacağız. Amed şehri halkımızındır. Yüzyıllar da geçse de yine halkımızın olacaktır. ”dedi.
Kurbanoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ahmet Gezer, Yenişehir Belediyesi’nin Hediyelik Eşya Fuarı projesini halk belediyeciliğinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade ederek, BDP olarak projeyi sahiplendiklerini söyledi.
Alkışlar arasında açılışı yapılan Hediyelik Eşya Fuarını tüm katılımcılar birlikte gezerek, ilk alış verişi yaptılar.

Bu haber 1046 kez görüntülenmiştir.
Bu sayfa minimum 1024x768 ekran çözünürlüğünde görüntülenebilmektedir.